Hoe het misschien echt begon

Toen ik op de basisschool zat had ik last van migraine en een soort epileptische aanvallen. Ik ben twee keer met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht tijdens zo'n aanval. Ook had ik een soort korte wegrakingen, die werden toen  absences of aura’s genoemd. Die zouden een soort voorbode kunnen zijn van de epilepsie. Het gekke was dat de epilepsie medicatie niks bij mij deed.

 

Tijdens een 24 uurs opname met EEG in Sein (het epilepsie-expertisecentrum) konden geen epileptische aanvallen worden vastgesteld. Terugkijkend denken wij dat dit misschien ook al vormen van FNS aanvallen waren. Zeker weten zullen we het natuurlijk niet.

Reactie plaatsen

Reacties

Olga Dol
5 maanden geleden

Heel mooi. Wil graag weten hoe het nu met je gaat

Fiona Gildemeister
4 maanden geleden

Hoi hoi, wat een ervaring en wat goed dat je je master kon halen ondanks alles! Zie je veel overeenkomsten tussen FND en MS? Ik heb 29 jan nog een MRI en dan kan ik 12 feb gelukkig starten met mijn FND revalidatie bij Heliomare. Hoe gaat het nu met jou?

Chloé
4 maanden geleden

Hallo Fiona,
Bedankt voor je reactie :)
De symptomen van FNS en MS lijken soms inderdaad op elkaar. Een groot verschil is de oorzaak van de symptomen, bij MS is er schade in het brein/zenuwstelsel en bij FNS niet!
Fijn om te horen dat u binnenkort kan starten met behandeling, zelf ben ik ondertussen in behandeling bij HSK en maak ik kleine stappen. Hierover natuurlijk later meer in de blog!