Webinars 

 

Webinar Stichting FNS - 17 april 2024 

Thema: Behandeling van FNS - er kan al zoveel
Doelgroep: patiënten en hun mantelzorgers

Sprekers:

  • Barbara van Olffen, logopedist: logopedie bij FNS
  • Elisabeth Foncke, neuroloog: functionele aanvallen, belang van (h)erkenning
  • Bart van Buchem, fysiotherapeut: wat doet de fysio- of oefentherapeut met kennis over FNS anders?’

 

Webinars in samenwerking met de Nederlandse werkgroep van FND HOPE - 13 april 2024

Marleen Tibben is vanaf 2011 werkzaam als GZ Psycholoog en Regiomanager bij de HSK groep Expertisecentrum voor functionele bewegingsstoornissen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van FNS patiënten en geeft ook trainingen en cursussen om andere zorgverleners op te leiden.

Quinty Hartendorp heeft FNS en is ambassadeur van Stichting FNS . Haar klachten uiten zich in verlammingen in haar onderlichaam. De methodiek die bij Quinty aansloeg was katalepsie-inductie en daar wordt in dit interview op gefocust. Ook ambassadeur Chloé Calis gaat nog even in op de hypnotherapie die wordt toegepast bij de HSK.

Hanneke Kroeze is klinisch psychologe en psychotherapeut bij Zuyderland ziekenhuis in zuid Limburg. Zij heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van FNS patiënten en geeft ook trainingen en cursussen om andere zorgverleners op te leiden. Ze kan in haar behandelingen samen met de patiënt kiezen uit een breed scala van methodieken. In dit webinar geeft zij uitleg over de keuze van behandeling.
Helma Bannink heeft FNS met de symptomen aanvallen van verkrampingen, spasmes, tremoren, krachteloosheid en soms verlaagd bewustzijn. Zij legt uit welke oefeningen ze samen hebben bedacht die bij Helma pasten. De methodiek die bij Helma vooral aansloeg was hypnotherapie en daar wordt in dit webinar op gefocust.